• Dansk
  • English

Læremidler

 

Som lærerstuderende har du adgang til en række læremidler - nogle findes gratis på nettet - andre skal du logge ind med dit UNI-login for at få adgang til:

 

Generelle læremidler

MitCFU MitCFU
Som lærerstuderende ved UCL kan du låne undervisningsmaterialer fra CFU (Center for Undervisningsmidler) i både Odense og Vejle. 
Du kan søge materialer i informationssamlingen. Streaming af tv-udsendelser kan udelukkende ske fra en UCL-adresse. 
Har du brug for undervisningsmaterialer (klassesæt, film mv.) i din praktik, skal du kontakte din praktiklærer eller skolebibliotekaren på dit praktiksted.
Adgang: MitCFU

 

 

Gyldendals fagportaler Gyldendals Fagportaler
Gyldendals fagportaler indeholder alle en bred vifte af undervisningsmaterialer: undervisningsforløb, faglige redskaber, opgaver, teori og en lang række digitale resurser.
Fagguiden er opdelt i fag fhv. indskolingen, mellemtrinnet og udskolingen. 
Adgang: Gyldendals fagportaler

 

Clio Online Clio Online
Clio Online er et undervisningsforlag, med 100 % digitale læremidler.
Her kan du få inspiration til at integrere it og nye idéer i undervisningen og hjælp til forberedelse, prøver, planlægning af undervisningsforløb, årsplaner og selve undervisningen. 
Adgang: Clio Online

 

DR Skole DR Skole
DR Skole er et læringsunivers til de danske grundskoler. Det bygger på klip fra DRs arkiver. Udvælgelsen af arkivmateriale er sket i tæt samarbejde med fagkonsultenter fra CFU (Center For Undervisningsmidler) og Undervisningsministeriet.
Adgang: DR Skole 

 

SkoleTubeSkoletube
Skoletube.dk er dansksproget skoleudgave af YouTube og er en platform, hvor elever, lærere og forældre kan finde og dele videoproduktioner, der omhandler undervisning og læring.
Adgang: 
Skoletube.dk(link is external)

 

EMU  EMU
EMUs formål er at tilbyde undervisere på de forskellige uddannelsesområder og ansatte i dagtilbud en samlet indgang til de bedste gratis undervisnings- og læringsmaterialer. 
EMU indeholder både praksis- og forskningsbaserede ressourcer, der frit kan bruges til inspiration og udvikling af undervisningen og den pædagogiske praksis.

Adgang:EMU - Danmarks Undervisningsportal

 

Filmcentralen    Filmcentralen
Filmcentralen giver dig adgang til film på nettet til brug i undervisningen: kortfilm, dokumentarfilm, animationsfilm og spillefilm.
Findes der undervisningsmateriale til filmen fra Det danske Filminstitut, henvises der til det i filmens beskrivelse. 
I filmbasen kan du bl.a. søge på: genre, skolefag, skoletrin og tidsperioder. 
Adgang: Filmcentralen

 
 
 
 

GO Naturfag og Matematik GO Naturfag og Matematik
GO Forlag er et undervisningsforlag, der udgiver læremidler til grundskolen, gymnasiet og læreruddannelsen.
Adgang: GO Naturfag og Matematik 
(link is external) 

 

Danske dyr Danske dyr
Danske dyr er et læremiddel om danske dyr: pattedyr, fugle, fisk, krybdyr og padder, insekter og edderkopper, bløddyr og krebsdyr, kæledyr, hobbydyr og husdyr. Eleverne kan læse tekster om dyrene, temaartikler, levesteder på forskellige læsenivauer.
Adgang: Danske dyr

 

Verdens dyr Verdens dyr
Verdens dyr er et læremiddel om verdens forskellige dyr: pattedyr, fugle, fisk, krybdyr og padder, insekter og edderkopper, bløddyr og krebsdyr og andre dyr. Eleverne kan læse tekster om dyrene, temaartikler, levesteder på forskellige læsenivauer.
Adgang: Verdens Dyr

 

Frilæsning Frilæsning
På frilæsning.dk kan man læsetræne i både fag- og skønlitteratur, arbejde med faglig læsning og skrivning, læsehastighed og litterære begreber samt gøre skrivningen til en del af læseundervisningen. Læse- og skrivesite til 0.-6. kl.
Adgang:
 Frilæsning

 

Europas lande Europas lande
- et digitalt undervisningsmiddel om landene i Europa. Sitet henvender sig primært til elever i grundskolens 4.-10. klasse, som et supplement til undervisningen i fag som natur/teknik, geografi, samfundsfag, historie, religion, dansk og sprogfagene.
Adgang:
 Europas lande

 

InEnglishPlease In EnglishPlease
Et stort bibliotek af digitale bøger med faglitterære tekster og supplerende opgaver til brug i engelskundervisningen. Alle bøger og de supplerende opgaver er på tre forskellige niveauer.  
Adgang:
 InEnglishPlease

 
 

 

 

 

 

 

Vurdering af læremidler

 

Læremiddeltjek Læremiddeltjek
Læremiddeltjek er en model til vurdering og sammenligning af læremidler, der henvender sig til lærere, lærerstuderende, skolebibliotekarer, pædagogiske konsulenter og forældre.

I Læremiddeltjek vurderes læremidler ud fra seks centrale parametre. Vurderingerne vises først i en synlig, målbar bedømmelse og dernæst i en kvalitativ bedømmelse med en karakteristik af det enkelte læremiddel. Læremiddeltjek er udviklet i et samarbejde mellem Læremiddel.dk og folkeskolen.dk.
Adgang: 
Læremiddeltjek

 

Vurdigi Vurdigi
Vurdigi er udviklet af CFU UCC på vegne af CFU Danmark og er baseret på Thomas Illum Hansen og Jeppe Bundsgaards forskningsarbejde i vurdering af digitale læremidler fremlagt gennem læremiddel.dk. Det hjælper dig med at vurdere kvaliteten af de forskellige digitale læremidler. 

Vurdigi bygger især på disse to artikler fra læremiddel.dk:
Bundsgaard, Jeppe og Hansen, Thomas Illum, Evaluering af digitale læremidler, læremiddel.dk, DPU/ Aarhus Universitet, 2012
Hansen, Thomas Illum: Evaluering af digitale læremidler, læremiddel.dk, 2012  
Adgang: 
Vurdigi