• Dansk
  • English

Forskningssupport

LIGE NU:

Jan 2021: Den Danske Forskningsdatabase er lukket - se mere her

Javaopdateringer: Vær opmærksom på at du skal opdatere Java for at din computer virker optimalt. Der er kommet en del nye version gennem de sidste måneder, så kører du med en tidligere version kan det påvirke programmer som fx RefWorks.

Seneste version d. 20.7.21 er Version 8 Update 301

 

Nu er det let at tilmelde sig Nyt fra Forskningssupport, hvis du vil være opdateret på nyheder samt tips og tricks til hverdagen. Tilmelding til nyhedsbrev her.

 

VIGTIGT om RefWorks og Write-N-Cite.

Brugere med Windows 10 skal være opmærksomme på, at WNC kræver nyeste Java. Start derfor med at tjekke om din Java er opdateret - husk også at få slettet gamle versioner af Java.

Brugere af Windows 7 skal opgradere til Windows 10 hos IT. Installér derefter den nyeste version af Write-N-Cite. Det ser ud til at virke bedre, hvis du har Windows 10 og Office 2016 på din computer.

Hvis du har mod på at hoppe over på New RefWorks kan du oprette en ny konto her: https://refworks.proquest.com/
Se Getting started videoer her: https://www.youtube.com/channel/UCzmTj_AGeY59VoNv-0SvcCg

Har du Windows 10 og Office 2016 kan du også bruge programmet Citation Manager i stedet for Write-N-Cite, det virker både med Legacy RefWorks og New RefWorks.

 

Der er lavet en række Nice2Sheets, som er små korte vejledninger til nogle af de ting der ofte kommer spørgsmål om. Du finder Nicet2Sheets under Vejledninger og links.


Har du eller din afdeling brug for kurser i informationskompetense, så send en mail.


Forskningssupport er oprettet for at understøtte ansatte der forsker i UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

De primære målgrupper er ansatte i forskningsområderne, videreuddannelsen samt forskere på grunduddannelserne, præph.d.- og ph.d.-studerende.

Forskningssupport skal bidrage til at højne kvaliteten af forskningen. Informationsspecialisterne kan understøtte forskere og ph.d.'er i bl.a. litteratursøgning, referencehåndtering, artikelskrivning, publiceringsrådgivning, samt undervisning og vejledning i brug af databaser og udarbejdelse af reviews.

Forskningssupport består af Anne Fritz-Jensen, Forskningskonsulent, Birgitte Ehs, Bibliotekar, Conny Wang Hansen, Specialkonsulent/Fundingrådgiver og Anne-Marie Fiala Carlsen, Informationsspecialist.

Forskningssupport er fysisk placeret på Campus Odense, Niels Bohrs Allé 1, lokale D.132 (alle hverdage) og Seebladsgade 1, lokale A1.06 (tirsdage) og kommer også gerne ud til andre lokationer i UCL, ligesom Skype for business er meget anvendt.

Er du ny i forskningsfeltet kan du med fordel også kigge på Forskerportalen.dk, som især berører juridiske og etiske spørgsmål indenfor forskning. Forskerportalen er udviklet af Udvalget til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde (UBVA).