• Dansk
  • English

Forskerservice

LIGE NU:

Javaopdateringer: Vær opmærksom på at du skal opdatere Java for at din computer virker optimalt. Der er kommet en del nye version gennem de sidste måneder, så kører du med en tidligere version kan det pvirke programmer som fx RefWorks.

Seneste version d. 20.01.20 er Version 8 Update 241

 

Nu er det let at tilmelde sig Nyt fra Forskerservice, hvis du vil være opdateret på nyheder samt tips og tricks til hverdagen. Tilmelding til nyhedsbrev her.

 

VIGTIGT om RefWorks og Write-N-Cite.

Brugere med Windows 10 skal være opmærksomme på, at WNC kræver nyeste Java. Start derfor med at tjekke om din Java er opdateret - husk også at få slettet gamle versioner af Java.

Brugere af Windows 7 skal opgradere til Windows 10 hos IT. Installér derefter den nyeste version af Write-N-Cite. Det ser ud til at virke bedre, hvis du har Windows 10 og Office 2016 på din computer.

Hvis du har mod på at hoppe over på New RefWorks kan du oprette en ny konto her: https://refworks.proquest.com/
Se Getting started videoer her: https://www.youtube.com/channel/UCzmTj_AGeY59VoNv-0SvcCg

Har du Windows 10 og Office 2016 kan du også bruge programmet Citation Manager i stedet for Write-N-Cite, det virker både med Legacy RefWorks og New RefWorks.

 

Forskerservice har lavet en række Nice2Sheets, som er små korte vejledninger til nogle af de ting jeg ofte får spørgsmål om. Du finder Nicet2Sheets under Vejledninger og links.


Forskerservice opretter kurser, når der er behov for det. Send en mail, hvis du vil inviteres eller ønsker et bestemt kursus.


Forskerservice er en enhed der er oprettet for at understøtte forskere i UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

De primære målgrupper er ansatte i forskningsområderne, Videreuddannelsen, Ledelsesakademiet samt forskere på grunduddannelserne, præph.d.- og ph.d.-studerende.

Forskerservice skal bidrage til at højne kvaliteten af forskningen. Bibliotekaren i Forskerservice understøtter forskere og ph.d.'er i bl.a. litteratursøgning, referencehåndtering, artikelskrivning, publiceringsrådgivning, samt undervisning og vejledning i brug af databaser og udarbejdelse af reviews.

Forskerservice er fysisk placeret på Campus Odense, Niels Bohrs Allé 1, lokale D.136 og kommer også gerne ud til andre lokationer i UCL, ligesom Skype for business er meget anvendt. På NBA, D.136 er der (så vidt mulig) Åbent Forskerservice mandag - torsdag kl. 8-15 (det anbefales at booke via outlook).

I menuen til venstre kan du klikke dig videre for information om, hvad Forskerservice kan gøre for dig.

Er du ny i forskningsfeltet kan du med fordel også kigge på Forskerportalen.dk, som især berører juridiske og etiske spørgsmål indenfor forskning. Forskerportalen er udviklet af Udvalget til Beskyttelse af Videnskabeligt Arbejde (UBVA).